STalK: de vinger aan de STK-pols

onze digitale schoolkrant…

Sportnieuws (1)

Op 22 oktober werd in Heverlee Provinciaal veldloopkampioenschap afgewerkt met verschillende deelnemers uit het STK met volgende uitslagen:

Sanne Van Campenhout, 4 WET A – 6e plaats

Bob Meert, 4 LAT(W)B – 10e plaats
Anthony Leduc, 5 LWi – 8e plaats
Dries De Bondt, 6 EWi – 8e plaats

 

Maar zeker niet te vergeten is onze kampioene Hannelore De Wachter uit 5 LWi.

Zij liep als eerste over de streep en is dus niet alleen onze kampioene maar ook PROVINCIAAL SCHOOLKAMPIOEN VELDLOOP!!!

Onze welgemeende felicitaties hiervoor. Al deze lopers doen mee aan de landelijk veldloopkampioenschap in Sint-Niklaas op 19 november. Wij wensen hen alvast veel succes.

 

Ook op het STK-voetbalteam mogen we trots zijn. Zij gaan naar de halve finale van het kampioenschap van Brabant in Kessel-Lo met zeer goede resultaten in de voorrondes. Een dertigtal supporters kunnen voor 2,5 €met de bus mee om onze jongens aan te moedigen.

 

Voor deze prestatie heeft stalk een interview geregeld met Peter Bosman. De Trainer van de scholierenploeg. Hierin licht hij ons in over het hoe, het wat en het waarom.

 

Waarom wou u trainer worden van het team? (stalk)

(Peter Bosman) Vorig schooljaar was ik voor het eerst trainer van de STK scholierenploeg. We behaalden goede resultaten en de sfeer onder de deelnemende leerlingen was optimaal.

 

 Krijgt u veel steun van directie en collega’s?

De directie is zeer enthousiast over de huidige resultaten en ging akkoord om een bus in te huren waarmee de spelers en een beperkt aantal supporters de verplaatsing maken voor de volgende wedstrijddag. Verder wil ik langs deze weg ook een dankwoordje richten aan meneer Rousseaux die de spelers de voorbije wedstrijddagen tijdig ter plekke bracht

 

Wat vindt u het leukste aan voetbal?

Ik vind het spelletje op zich nog altijd zeer leuk.

Voetbal is een ploegsport, je wint of verliest samen…

Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat de derde helft tegenwoordig steeds belangrijker wordt…

Voetbal: teamsport of toch individueel?

Voetbal blijft in de eerste plaats toch een ploegsport. Hoewel sommige spelers door een individuele actie het verschil kunnen maken ben je als team maar zo sterk als de zwakste schakel…

 

 Hoe stelt u uw team samen?

Ik heb samen met de ploegkapitein in het begin van het schooljaar een vergadering georganiseerd om te kijken wie geïnteresseerd was om de kleuren van onze school te verdedigen. Uit die eerste spelerslijst heb ik dan een selectie gemaakt voor de voorrondes. Ik heb vooral leerlingen uit het zesde jaar geselecteerd maar de drie jongens uit het vijfde jaar zijn zo’n meerwaarde dat ze niet meer uit het basiselftal weg te denken zijn.

 

Wie is de ploegkapitein en waarom?

De ploegkapitein is Tom Robberechts. Tom is de meest geschikte speler uit de huidige lichting om de kapiteinsband te dragen. Hij is mijn verlengstuk op het veld en als libero of verdedigende middenvelder is hij een belangrijke pion in mijn spelconcept, hij dwingt het leiderschap op een heel natuurlijke manier af en ligt zeer goed in de spelersgroep.

 

Hoe is de competitie verlopen?

In de eerste ronde was het resultaat heilig. Zonder dat we op elkaar ingespeeld waren, slaagden we erin te winnen van het VKB uit Opwijk (1-0) en gelijk te spelen tegen Virgo Sapiëns uit Londerzeel (0-0). Versterkt met leerlingen uit het vijfde jaar speelden we in de tweede ronde gelijk tegen het internaat Monfortcollege uit Rotselaar (0-0) en wonnen we tegen het Regina Pacis instituut uit laken (2-0).

 

Welke tactiek/strategie gebruikt u?

De voorgaande wedstrijden opteerde ik steeds voor een 4-4-1-1 veldbezetting.

Maar met de halve finale en de finale in zicht denk ik er serieus over na mijn spelsysteem te veranderen in een variant van een 3-6-1 veldbezetting. Ik kan hier op dit moment niet dieper over ingaan want de tegenstand leest misschien mee. Wat ik wel kan zeggen is dat ik de mosterd haalde bij Johan Cruijff. Die stelde het volgende: “Vier achter en vier op het middenveld kan nooit functioneren. Je driehoeken vallen weg. Je moet altijd driehoeken hebben, want alleen dan heb je constant twee afspeelmogelijkheden…”

 

Kunnen enkel jongens of ook meisjes meedoen?

SVS organiseert aparte competities voor jongens en meisjes.

 

Heeft het STK een meisjesploeg?

Neen… Ik weet echter dat er verschillende meisjes uit onze school in recreatief en competitief verband een balletje trappen en misschien moeten we ons volgend jaar dan ook maar inschrijven voor de meisjescompetitie…

(Wie zich geroepen voelt, vooral niet laten! NVDR.)

 

Wat zijn uw verdere ambities met de ploeg na de finale?

Moesten wij de finale van het Brabants kampioenschap kunnen winnen, worden wij uitgenodigd om deel te nemen aan het kampioenschap van België. Hier zouden wij dan tegen de andere provinciale laureaten moeten strijden voor de titel “beste scholierenvoetbalploeg van ’t land”…

Pieter Reniers

Advertenties

30/12/2008 - Posted by | Uncategorized

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: