STalK: de vinger aan de STK-pols

onze digitale schoolkrant…

KOUDenberg en ongure types.

Vandaag op esthetica excursie geweest naar de Koudenberg. En net zoals dinsdag deed deze naam hem alle eer aan. Het was ijskoud. Maar toch kon de prille zon ons nog een beetje ontdooien.  Eerst liepen we door het museum voor schone kunsten begeleid door een opdringerige en over-emotionele gids. Natuurlijk danken we  voor de inzet want ik begrijp dat het moeilijk is om een apathische groep te leiden, dit met enige ironie gezegd. Na het KMSK mochten we de straat op.  Ze lieten ons los in DE leeuwenkooi van België.

6-cartoon1

De meest gevaarlijke straten hebben wij overgestoken, rennend voor eigen leven. Foto’s nooit laten maken door een vreemde wegens de angst om bestolen te worden. En ongure mannen met onverstaanbare en waarschijnlijk obscene vragen moesten we subtiel afwimpelen.

Maar wij kunnen daar tegen!

het MiM

En daarna?

Wel, we zijn naar het MIM geweest. Dat was leuk. Vooral die sexy koptelefoons, met hun sciencefiction technologie die soms eens krakend uit de hoek kon komen, waren geweldig. En sommigen ontdekten dan weer meer dan anderen.

Maar na het MIM  zijn we weer allemaal op tijd op de bus gezet. En in tegenstelling tot buiten was het daar snikheet. Kleren werden uitgewerkt, mensen smeekten om airco en de ongelukkigen werden vooraan geplaatst wegens busziekte.

Maar al bij al viel het vandaag wel mee. We hebben gelachen, we hebben iets bijgeleerd, we hebben foto’s
en
last but not least
we hebben morgen GEEN school!

Dorien

Advertenties

29/01/2009 - Posted by | Uncategorized

2 reacties »

 1. Wat een aangrijpende beschrijving van een leuke, doch koude dag is dit. Wij zijn naast die ongure types ook enkele heuse tovenaars tegengekomen. Sommigen onder mijn klasgenoten konden zelfs van een gratis show genieten, waarna ze deze uitgebreid konden beschrijven eenmaal weer verenigd met de rest van de klas. De show bestond erin mensen te laten een petitie te laten tekenen voor “gehandicapten” en terwijl onopgemerkt allerlei dure spullen uit de goedwilligen hun zakken weg te toveren. Na enkele meters verder te lopen, merkten de vrijwilligers toch dat ze wat vlotter stapten dan ervoor… Gelukkig kregen ze, na een vriendelijk verzoek, hun fototoestel en dergelijke weer terug. Schitterend gewoon!

  Reactie door Jozef Doms | 01/02/2009 | Beantwoorden

 2. Dorien! wat een prachtartikel!
  alhoewel ik niet minder had verwacht 😉
  Save me a signature! (voor wanneer je bekend bent;) )
  Groetjes! Xx

  Reactie door Marjan Vandenbroeck | 04/02/2009 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: