STalK: de vinger aan de STK-pols

onze digitale schoolkrant…

STK-miniondernemingen scoren op provinciale finale

Op woensdag 18 maart trokken we met twee mini’s en enkele supporters naar Tour & Taxis in Brussel voor de provinciale finale. Acht mini’s uit Vlaams Brabant moesten zich bewijzen voor een professionele jury. Elke groep gaf eerst een presentatie van tien minuten. Daarna kreeg de jury nog tien minuten om hen het vuur aan de schenen te leggen.

De eerste mini van het stk die aan de beurt kwam was Diginno. Zij zetten video’s om in dvd’s, dia’s in cd-roms en ze ontkrassen cd’s. De zenuwen gierden door de keel maar voor de rest zetten zij een puike prestatie neer. Bij de vragenronde van de jury bleven zij kalm en dat maakte indruk.

Onze tweede mini, Mini Invest, ging duidelijk uit van de sterkte en originaliteit van hun product. Ze legden haarfijn en met een knappe powerpointpresentatie uit hoe hun beursspel werkt. De vragenronde van de jury leek even overbodig, want veel juryleden waren onder de indruk van hun aanpak, durf en spontaneïteit.

 

 

Mini Invest en Diginno verbroederen

De jury had een half uurtje nodig om te beraadslagen. Crea Design (organisator van een tekenwedstrijd voor kinderen) van het KA in Tienen kreeg de prijs voor het origineelste product. Plak!, producent van kersenpitkussentjes en fleece dekentjes, van het Sancta Maria Intstituut in Aarschot werd derde. Vreugde bij onze miniondernemers toen Diginno de tweede prijs wegkaapte. Nog meer vreugde, uiteraard, toen Mini Invest zich terecht beste mini van Vlaams-Brabant mocht noemen. Mini Invest stoot door naar de Vlaamse finale op 22 april. Supporters welkom. Allen daarheen.

Een dikke proficiat aan onze miniondernemers.

Verslag: Gert Loosen & Johan Mestdagh

Advertenties

19/03/2009 - Posted by | Uncategorized

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: