STalK: de vinger aan de STK-pols

onze digitale schoolkrant…

Een vruchtbare dag voor 6LWI

Roeland Van Cleemput - Junior State of the European UnionWoensdag 6 mei was een wel zeer bijzondere dag voor de leerlingen van 6 LWI!Eerst brachten zij een bezoek aan het Justitiepaleis in Brussel. Hier kregen zij uitleg over het gebouw en zijn functies.
Daarna trokken zij naar het Vlaams Parlement want voor het eerst in de geschiedenis van het STK won een leerling, Roeland Van Cleemput, de tweede prijs bij de wedstrijd „Junior State of the European Union”. Deze wordt georganiseerd door het Vlaams Parlement.
Omdat Roeland de jury overtuigde met het een opstel over “Wat vind ik van Europa?”, werd hij uitgenodigd om samen met zijn klas een zijn prijs in ontvangst te nemen. 
Die dag was het immers de Europese feestdag, een feest dat ook in het Vlaams Parlement wordt gevierd. Natuurlijk gingen de leerlingen in op het voorstel van het Vlaams Parlement om dit feest mee te maken.
Na een kort voorwoord door parlementvoorzitster Marleen Vanderpoorte en enkele andere gastsprekers volgde de plechtige prijsuitreiking.
In de namiddag kwam Baron Franciskus van Daele dan weer spreken over de Europese toekomst. Het was een unieke belevenis, een hoogtepunt in het laatste jaar van 6LWI.
Het doet ons tevens plezier te melden dat Roeland zijn prijs, de som van 1000 euro, niet voor zich houdt maar wil delen met de klas.  
 Tevens nam onze 6LWI integraal en met succes deel aan de Knackwedstrijd voor de derde graad van het Secundair Onderwijs.
Eveneens op 6 mei dan speelde Mevr. Meskens samen met een delegatie van 5 leerlingen de wedstrijdfinale in Antwerpen.
Ze behaalden een mooie score: 94% van de punten. Hiermee belandden ze op de vijfde plaats van 34 deelnemende scholen.
Wij willen vooral ook Mevrouw Moyson bedanken voor haar steun en vlekkeloos organisatievermogen.
Advertenties

17/05/2009 - Posted by | Uncategorized

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: