STalK: de vinger aan de STK-pols

onze digitale schoolkrant…

Serene herdenkingsplechtigheid voor mr. Sas

Vandaag werd in de kapel om 16.15 u een kleine herdenking gehouden voor Marc Sas, de leraar Grieks en Latijn die in november vorig jaar onverwacht overleed. Hij was 51 jaar oud.

De kapel zat afgeladen vol met leerlingen en leraren, en ook zijn weduwe, Bea Dedecker, en hun 2 kinderen waren aanwezig. Er werden herinneringen opgehaald, foto’s bekeken, teksten voorgelezen en liedjes gespeeld. Het was een korte, maar mooie en zeer emotionele plechtigheid, waarbij nog eens werd benadrukt wat voor een schitterend man Marc Sas was: lief, humoristisch, vrolijk, geëngageerd, zeer bekwaam als leraar en enorm onbaatzuchtig. Hij hield ervan dingen te geven aan mensen, en slaagde erin al zijn leerlingen en collega’s zich goed te doen voelen in zijn nabijheid, met zijn gulle lach en knotsgekke ideeën. Meneer Sas was uniek.

Als laatste gebaar voor de overledene, zal een boom geplant worden te ere van hem, en ook van alle andere leraren, paters, personeelsleden,… die overleden tijdens hun loopbaan op het STK.

Maar ook een heel emotioneel moment was de afsluiter: iedereen kreeg voor het naar buiten gaan een chocotoff mee, zijn handelsmerk.

Het was opvallend stil toen de leerlingen de zaal verlieten…

Klik hier om de foto te vergroten!

Advertenties

28/05/2009 - Posted by | Uncategorized

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: