STalK: de vinger aan de STK-pols

onze digitale schoolkrant…

Reünie 1998-1999 – een impressie

Soms komen ze terug… Nee, we hebben het niet over de rusteloze geesten van overleden massamoordenaars maar over onze oud-leerlingen. Zij die de deur van het STK achter zich hebben dichtgeslagen, kunnen nu en dan een zekere melancholie niet onderdrukken (hoe ongeloofwaardig dat misschien kan klinken). Als dat gevoel te sterk wordt, dan kan alleen een reünie soelaas brengen.  Op 10 oktober was het de beurt aan de leerlingen die in 1999 afstudeerden. Mevrouw Hilde Moyson was erbij en schreef volgende impressie.

De rode loper was uitgerold. Het kaarslicht knipperde. We kregen dus een fijn, hartverwarmend onthaal. Het voelde als “STK – 10 jaar geleden”.
Refter drie had voor de gelegenheid een metamorfose ondergaan. De met ballonnen versierde pilaren trokken meteen de aandacht. Gedimd licht, hapjes, broodjes, allerhande drankjes, een uitnodigende opstelling van tafels en stoelen… En een ruime opkomst. Erbij zijn was de boodschap!
De organisatie liep perfect, mede dankzij de partners en de baby’s. We voerden interessante gesprekken, soms grappig, soms zeer diepgaand… “Ontmoeting” was het thema of ging het ook over “Onderwijs, het krachtigste wapen dat je kunt gebruiken om de wereld te veranderen” (een citaat van Nelson Mandela)?
Onze oud-STK’ers hebben hun weg gevonden in het Vlaamse leven en ver daarbuiten. Tot slot was er een knipoog naar het “STK Foster Parents kindje”. Ze waren het niet vergeten.
Zalig! Bedankt en tot de volgende!

Hilde Moyson.

 

Advertenties

18/10/2009 - Posted by | Uncategorized

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: