STalK: de vinger aan de STK-pols

onze digitale schoolkrant…

Flitserde fik en flikkerke flits!

Fietsers overal te lande rond het STK: opgepast! Zoals u waarschijnlijk al hebt gemerkt, wordt onze school al geruime tijd belaagd door een groepje blauwe mannetjes met een kepie op, m.a.w. de politie. En wie het dan waagde aan de verkeerde kant van het fietspad te rijden, mocht stante pede afstappen of een cirkeltje maken van zo’n 5 meter doorsnede, langs het fietspad aan de andere kant van de straat. Of nog erger: een licht op je fiets dat niet goed werkt! Een opmerking of 2-3 kreeg je naar je hoofd geslingerd van onze alleraimabelste arm der wet.

Nu, voor de rest deden die mannen niet veel kwaad, en het is begrijpelijk dat de politie graag heeft dat het verkeersgebeuren rond onze school veilig gebeurt: niemand wil het slachtoffer worden van een ongeval. En een opmerking meer of minder, tot daar aan toe: dan weet je het voor de volgende keer. Blaffende honden bijten niet.

Helaas, dat blijft niet zo. Onze vrienden van de politie zullen niet alleen in november komen, ook in de maand december zullen ze af en toe aan de schooloprit te vinden zijn. Met als enig verschil dat ze in december gemachtigd zijn om je een boete te geven! En dan heb ik het niet over 50 cent, zoals bij de bieb ofzo. Neen, dan mag je beginnen rekenen op zo’n 25 euro voor rijden aan de verkeerde kant van de weg, en nog veel meer voor een licht dat niet werkt.

Dus, mijn beste fietser/voetganger/automobilist, ik denk dat u de boodschap begrepen hebt: rep u zo snel mogelijk naar de dichtsbijzijnde verkeersles/fietsenmaker, en zorg dat je fiets/rijgedrag volledig in orde is. Want 1 klein foutje kan je duur te staan komen. Een verwittigd man is er 2 waard (en een vrouw 3 :p)

Advertenties

29/11/2009 - Posted by | Uncategorized

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: