STalK: de vinger aan de STK-pols

onze digitale schoolkrant…

‘Verkocht?!’ tweemaal uitverkocht!

Groepsfoto 'Verkocht?!'

Het begon allemaal met een eenvoudig idee: één keer per week leerlingen samenbrengen die iets goed kunnen of graag doen. Initiatiefnemer Paul Verholen richtte zich met zijn uitnodiging tot de vierdejaars, omdat hij aan die groep leerlingen lesgeeft. En de opkomst bleek groter dan gehoopt. Al snel vormde zich een groep van een 30-tal leerlingen met creatieve uitspattingen. Fotografen, muzikanten, toneelspelers, dansers, koks,… iedereen kon en mocht zich elke maandagmiddag uitleven. En aan enthousiasme en gedrevenheid geen gebrek, want na enkele weken rees het idee om al die creatieve bezigheden te verenigen in een muzikaal toneelstuk. In de kerstvakantie werkten twee schrijverstalenten aan een script, in januari startten de toneel- en dansrepetities, terwijl de decor- en kostuumploeg nadacht over de concrete uitwerking ervan. Er werden recepten uitgeprobeerd, de muziek werd gestemd en al dat moois werd op camera vastgelegd.

Voor ze het allemaal goed en wel beseften, werd het hele project veel groter dan wat ze oorspronkelijk voor ogen hadden. In een mum van tijd waren de twee avonden die voor de voorstelling gepland waren, uitverkocht. Afgelopen weekend stonden de leerlingen op scherp om hun publiek te ontvangen. In de coulissen barstte de stress uit zijn voegen. Op het toneel heerste pure concentratie. En toch… panelen vielen om, het licht ging te snel aan, muziek wilde niet starten,… kortom: er liep hier en daar wat fout. Maar veel meer, ja zelfs het meeste liep als gesmeerd! De reacties van het publiek waren lovend; de leerlingen werden – terecht – gefeliciteerd!

Affiche 'Verkocht?!'

Het STK leeft! Dat kon u tijdens de voorstelling ‘Verkocht?!’ meer dan ooit zien. Er schuilt heel wat talent in de leerlingen dat mag, nee moet, gezien worden! En bovendien schept zo’n project banden die je op geen enkele andere manier kunt smeden. Het basisdoel is bereikt: er werd gelachen en zottekes gedaan, er ontstonden nieuwe vriendschappen (en liefdes?)  en de leerlingen genoten! Het was heerlijk om te zien!

Hopelijk was u erbij. Anders kunt u hier heel binnenkort een paar blikvangers bekijken! Tot dan!

Advertenties

15/03/2010 - Posted by | Uncategorized

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: